Életmód

II. Erzsébet királynő kitüntette barátját, David Attenborough-t

A brit királynő az óceánszennyezés elleni harcáért tüntette ki az agg természetvédőt.

Britek, 93 évesek, és fontosnak tartják az óceánok védelmét. II. Erzsébet királynő és a neves természetvédő, David Attenborough baráti viszonyban is vannak, és most újra találkozhattak, mert a királynő Chatham House-díjjal tüntette ki a tévés tudóst, a BBC televízióban futó Blue Planet II. (A kék bolygó II.) című sorozatért, amellyel az óceánokban lévő műanyag szemét globális veszélyeire hívja fel a figyelmet Attenborough.  

David Attenborough egész életében a környezet védelméért harcolt (Fotó: Getty Images)

Az évente átadott Chatham House-díj olyan személyeket vagy szervezeteket jutalmaz, akik vagy amelyek jelentősen hozzájárultak a nemzetközi kapcsolatok fejlődéséhez.

A műanyag szennyezettség az egyik legnagyobb kihívás, mellyel a világ óceánjai szembenéznek, és ez kétségkívül nemzetközi feladat. A Blue Planet II. szenvedélyes globális reakciót váltott ki, és egyértelműen viselkedésbeli és politikai változásokat idézett elő” – fogalmazott Robin Niblett, a Chatham House igazgatója.

A David Attenborough narrációjával készült sorozat a legnézettebb ilyen volt 2017-ben a brit televízióban, világszerte megvásárolták tévétársaságok, és számos országban hasonló sikereket ért el.

A sorozat számos megrendítő jelenetet mutatott be, például egy fiókáit az óceánból kihalászott műanyaggal etető albatroszról, vagy újszülött és vélhetően a műanyagok miatt elpusztult borját napokon át magával vonszoló bálnáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top