Életmód

Hatalmas vitát váltott ki az iskolai óvszer-automata Székesfehérváron

A szülők kérték, hogy legyen belőle több is, másoknál viszont kiverte a biztosítékot.
óvszer kondom

Óvszer-automatát szereltek fel egy székesfehérvári iskolában. Az intézményben az első automata beüzemelése után a szülők kérték, hogy legyen több is, mások viszont kiakadtak rajta – számolt be a Tények

„A fiatalok harmada már 13 éves korában átesik az első szexuális élményén” – nyilatkozta a hírműsornak dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus. Szerinte az lenne helyes, ha a fiatalok számára magától értetődő lenne az óvszer használata. Hozzátette, az óvszer-automata látványa nem vezet oda, hogy olyan is kipróbálja a szexet, aki magától még nem akarja.

Langmár Bettina, az óvszer-automaták ötletgazdája elmondta: sokan azt gondolják, hogy az automatákkal beviszik a szexet az iskolákba, ő azonban nem győzi hangsúlyozni, hogy ez nem olyan, mint a kávéautomata, a terméket nem helyben fogyasztják el.

Magyarországon egyre több a nemi beteg, a leggyakoribb betegségek a szifilisz, a chlamydia és a tripper. A háziorvos szerint az a baj, hogy senki sem hiszi el, hogy vele is megtörténhet.

Hazánkban az újszülöttek 6 százalékát kamaszkorú anyák hozzák világra.

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top