Életmód

Emberségből jeles: tucatnyian ugrottak egyből a földön fekvő férfihez

Újabb életet mentett a Szív City telefonos app. Az applikáció segítségével már 33 életet sikerült megmenteni!

Nem lélegző beteghez riasztotta a mentésirányító a szív citys elsősegélynyújtókat tegnap délelőtt Budapest 8. kerületébe. A földön fekvő férfihez perceken belül többen is odaértek, kezükben az applikációt használó okostelefonjukkal.

Facebook

Az életmentésre kész emberek között volt szabadnapos mentő, pszichológus is, sőt az Országos Mentőszolgalat főigazgatója is az elsők között érkezett, akit a közelből riasztott a mobiltelefonja. „Újraélesztésre végül szerencsére nem volt szükség, mert mint kiderült, a tüneteket epilepsziás görcsroham okozhatta. A Szív City közössége mára már több mint harmincötezer segítőkész emberből áll, a riasztások mindennaposak. A telefonos applikáció segítségével már 33 életet sikerült megmenteni” – írta az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Mint azt korábban megírtuk,  a Szív City virtuális közösségéhez két év alatt közel 35 ezren csatlakoztak, önkénteseik képzett újraélesztők, akik vállalják, hogy segítenek azokon, akik rosszul lesznek az utcán. „Ez egy közösségi applikáció, azok az önkéntesek, akik letöltik, és regisztrálnak a rendszerbe, vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és még a mentők kiérkezése előtt elkezdik az újraélesztést – mondta el akkor lapunknak Szabó Gabriella, a Szív City kommunikációjáért felelős Modernity Marketing vezetője. – Az alkalmazás és a mögötte álló virtuális közösség létrehozása dr. Fejes Marianna ötlete volt, aki még medikaként külföldön járva látott egy hasonló applikációt, és úgy gondolta, jó lenne itthon is kifejleszteni egy ilyet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top