Életmód

A jobb oldalon van a szíve Lacinak

A 14 éves kamasz ettől még ugyanúgy él, mint bárki más.

A Győr közelében élő M. Lacinak születése után nem hallották bal oldalon a szívhangját. Először a koraszülöttosztályra került, majd két héten keresztül vizsgálgatták. Szüleivel csak ezután közölték, hogy a kisfiúnak jobb oldalon van a szíve és mivel ez ritka, ezért kísérletezgettek rajta.

A ma már 14 éves fiút később daganatosnak hitték. A tüdején találtak egy kis foltot, amiről azt gyanították, hogy egy daganat, mely jobb oldalra nyomta a szívét. A Budapesten elvégzett vizsgálaton azonban kiderült, hogy szerencsére erről szó sincs.

emberi szív

(Illusztráció, iStock)

Az, hogy a szíve jobb oldalon van, semmiféle egészségügyi problémát nem jelent számára, ugyanúgy él, mint a kortársai. Édesanyja ugyanakkor aggódik, hogy később még gond lehet a szívével, a családjukban ugyanis sok a szívbeteg. Már arra is gondolt, hogy csináltat egy kártyát arról, hogy ha valami baj történne a fiúval, a jobb oldalon pumpálják a szívét.

A mérnöknek készülő Laci egyébként nem kifejezetten büszke különleges adottságára, ha mesél róla, általában meg akarják hallgatni a szívét, hogy valóban jobb oldalon dobog-e.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top