Életmód

Az oltásellenes anyák nem tűrik többet, hogy oltásellenesnek hívják őket

Ehelyett egészen más minősítést találtak ki maguknak. Kitalálod?

Egy amerikai oltásellenes csoport, a Crazy Mothers (Őrült anyák) felhívást tett közzé, amelyben arra intik a sajtó képviselőit, hogy ne nevezzék őket oltásellenesnek (angolul anti-vaxxer). Vélhetően le akarják magukról vetkőzni a kifejezéshez társult, az értelmi képességek, illetve a legalapvetőbb tudományos műveltség hiányát is magába foglaló vélekedéseket, vette észre az Index az Őrült anyák posztját a neten.

Fotó: Twitter

 Azt szeretnék, ha ehelyett az oltások veszélyei iránt tudatosnak hívnák őket. Közleményükben azt írják, az „oltásellenes” kifejezés szexista, ami becsmérlő, sértő és leegyszerűsítő számukra:

A Crazy Mothers szervezetet tavaly alapították ismert oltásellenesek, a vezetőjük Hillary Simpson. Idén tartották első rendezvényüket Washingtonban, amelynek célja az volt, hogy „felhívják a figyelmet az oltások okozta krónikus betegségek és halálozás járványos terjedésére”. A csoport pólókat és egyéb csecsebecséket árul, illetve „szakértői” tanácsadást ajánl weboldalán. Mottójuk szerint a forradalom otthon kezdődik, amivel arra utalnak, hogy az anyáknak kell megtéríteniük a család többi tagját az oltásellenes oldalra.

Mindeközben kitiltották a közterekről a beoltatlan gyerekeket a New York állambeli Rockland megyében. Az intézkedésre a kanyarójárvány miatt volt szükség, amely legalábbis részben az oltásellenes szülők ellenszegülése miatt ölthetett ilyen jelentős mértéket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top