Életmód

Szerelmi háromszögek, vérfertőzés és dráma: ez nem egy szappanopera!

Bár a felsorolt dolgok leginkább egy dél-amerikai sorozatba illenének, itt japán pingvinekről van szó.

A Kyoto Aquarium első ránézésre olyan, mint az összes többi hasonló műintézmény: az egyszeri látogató nem is sejti, hogy a kulisszák mögött micsoda dráma zajlik. A főszereplők az intézmény pingvinjei, amelyeknek annyira szövevényes és kusza a szerelmi élete, hogy az üzemeltető ORIX Group munkatársai kénytelenek voltak térképet rajzolni arról, ki kibe szerelmes, és ki kinek törte már össze a szívét.

„Azt szeretnénk, ha többen megtudnák, hogy a pingvinek olyanok, mint az emberek: mindegyiküknek saját személyisége és bonyolult kapcsolati hálója van – magyarázta Okuda Szoko, az ORIX Group szóvivője a CNN-nek adott nyilatkozatában. – Tavaly is készítettünk már ilyen térképet, ami nagyon népszerűnek bizonyult a közösségi médiában, ezért idén megcsináltuk a frissített változatot.”

A kiotói akvárium pingvinjeinek kusza szerelmi élete (Fotó: ORIX)

A térkép sajnos csak japán nyelven érhető el, de a könnyebb érthetőség kedvéért jelmagyarázatot szerencsére mellékeltek hozzá. A piros vonalak és a piros szívek a pingvinpárokat jelölik, míg a sötétkék vonalak a megtört szívvel a szakításokat. A lila színnel és kérdőjeles szívvel ellátott viszonyok a bonyolult kapcsolatokat jelölik, ahol talán többről van szó barátságnál, a sárga vonalak a baráti kapcsolatokra utalnak, míg a zöldek az egymással ellenséges pingvineket jelölik.

Az készítők az egyes pingvinek személyiségéről is írtak pár mondatot, angol fordítás azonban sajnos nem készült minden szócikkhez. Az mindenesetre biztos, hogy a kiotói akvárium legnépszerűbb lánya a Tera nevű pingvin, aki csak tavaly hat hímet „fogyasztott el”, míg jelenlegi párja, Orre egy igazi kontrollmániás zsarnok – talán nem meglepő, ha Tera mellette a Same és a Shijyou nevű madarakkal is randizgat. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy mit szól ehhez Shijyou párja, róla ugyanis annyi derült ki, hogy stabil kapcsolatban él.

A japán pingvinek élete csupa dráma! (Fotó: iStock)

Bár nem nevesítik, de az egyik pingvin a szeretetét azzal jelzi, hogy jobbra-balra rázza a fejét – ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha meglátja Kojimát, a gondozóját.

Bizarr kapcsolatok is kialakulnak a pingvinek között: Kuruma és Nijou például úgy tartanak fenn egymással romantikus viszonyt, hogy apáról és hím fiókájáról van szó. A vérfertőző harmóniát ráadásul még felkavarta a Hana nevű tojó is, akibe mindketten beleszerettek.

Hasonló kapcsolat áll fenn egy Kama nevű pingvin és az unokájának számító Saya nevű tojó között is. A két állat korkülönbsége egyébként 17 év, miközben a pápaszemes pingvinek átlagos élettartama 20 év.

A pingvinek időnként reménytelenül szerelmesek lesznek más fajba tartozó egyedekbe, esetünkben a gondozóikba is. Egy Hanabi nevű jószág például teljesen belehabarodott Nagaokába, a gondozójába, ezt azonban nem igazán nézte jó szemmel Ichigo, a tojó, akivel Hanabi korábban egy párt alkotott. Egy Chiyouchin nevű madár pedig kizárólag Oshiro nevű gondozójára képes gondolni, számára más nem is létezik a világon.

Szóval ha bonyolult kapcsolati helyzetben vagy, gondolj arra, milyen jó, hogy nem pingvinnek születtél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top