Életmód

Kérlek szépen, ne légy karácsonyi mártír!

Senkinek nincs rá szüksége, legkevésbé neked.

Idén is aktuálisak azok a tanácsok, amit a Bouvet Caféblog oldalán találtunk. Arról szól, hogyan ne legyünk mártírok karácsonykor.

Légyszi, ne. Ne süss idén is ötfélét. Ne főzz huszonöt főre. Ne sírj a konyhában este tízkor a fáradtságtól. Ne akarj megfulladni a plázában tolongva. Ne szorítsa a torkod a fájdalom, hogy megint egyedül vagy hagyva a feladattal. Ne várd, hogy vége legyen az egésznek!

Legyen tánc! (Fotó: iStockphoto)

1. De a gyerekek… A gyerekeidnek légyszi, ne mutasd azt a példát, hogy a beleket ki kell tekerni karácsony előtt azért a két várható bókért. Szerintem nincs szükségük rá. Jó emlékekre, vidámságra és figyelemre van szükségük, nem aszalt szilvával töltött csirkére mazsolás rizzsel és négyszáz szem házi készítésű bonbonra.

2. De a szülőkkel/rokonokkal nem lehet… Nem, nem értenék meg az étteremből rendelt vacsorát, elhiszem. De a feleannyi süteményt, kisebb felhajtást, szolidabb ajándékozást meg fogják érteni, csak merd kimondani. „Fáradt vagyok, felnőtt vagyok, boldog akarok lenni és ehhez nem az kell, hogy még két tepsi zserbón dermedjen a csoki, hanem, hogy itt legyél velem, meg az unokákkal.” Ha ez sem érthető… akkor ki miatt hozol éppen áldozatot?

Még három tanács van, ezeket a Bouvet Caféblog posztjában olvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top