Életmód

20 éve nem vágta le a haját, most jótékonyságból megteszi

A jó ügy érdekében szabadult meg rekordhosszú fürtjeitől.

A brit Andrew Cozin 20 éven át növesztette a haját. 2000-ben, 14 éves korában találta ki, hogy hosszú haja lesz, és valahogy benne ragadt az ötletben. A most 33 éves férfi végül eljutott arra a pontra, hogy sálként tudta maga köré tekerni berasztásított fürtjeit (fotók). 

A hosszú haj kétségtelenül sajátos megjelenést kölcsönzött neki, de nehéz is volt együtt élni vele: Cozin a Mirrornak beszélt arról, hogy gyakran fájt a háta és a nyaka, az állásinterjúkon pedig minden alkalommal magyarázkodással kellett kezdenie. Néhány éve végül elhatározta, hogy ha egyszer le fogja vágni a haját, azt igyekszik valamilyen jó ügy érdekében tenni.

(Illusztráció: Estelle Ruiz/NurPhoto)

Végül a hajléktalanokat segítő Ace of Clubs szervezettel együttműködve fog megszabadulni a hajától. 2017 óta önkénteskedik náluk, most pedig 5000 fontot szeretne összegyűjteni nekik. Jelenleg 4000-nál jár a gyűjtés, úgyhogy Cozin valószínűleg karácsonyra új frizurát kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top