Életmód

Karácsonyi csoda mentette meg a fél szívvel született kisfiú életét

A kétéves Reggie ritka fejlődési rendellenességgel jött a világra, az orvosok azt hitték, csak idő kérdése, mikor hal meg.

Karácsonyra új szívet kapott egy brit kisfiú – írja a Mirror híre alapján a Bors. Reggie Wardale 2017-ben egy ritka fejlődési rendellenesség miatt fél szívvel jött a világra, az orvosok már a terhesség korai szakaszában azt javasolták az édesanyjának, hogy vetesse el a gyereket.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Anouska Wardale azonban hallani sem akart az abortuszról, úgy döntött, mindenképpen megszüli Reggie-t, mert nagyon hitt abban, hogy meggyógyulhat. A kisfiú két évig gépekre kötve élt, novemberre annyira leromlott az állapota, hogy már a szemét is alig tudta kinyitni.

Szülei egy pillanatra sem hagyták magára a kórházban a beteg gyereket, azt remélték, találnak majd egy megfelelő donort a számára. Szerencséjük volt, Reggie az utolsó pillanatban kapott új szívet, az orvosok szerint már csak órái voltak hátra, amikor elvégezték rajta az életmentő műtétet.

Az operáció szerencsére remekül sikerült, a kétéves kisfiú napról-napra erősödik. „Amikor teherbe estem, én voltam a világon a legboldogabb, de aztán minden egy csapásra pokollá vált – mondta a brit lapnak az édesanyja. – Az orvosok egy pillanatig sem hittek Reggie gyógyulásában, és folyamatosan arra próbáltak felkészíteni minket, hogy ezt a harcot el fogjuk veszíteni. Végül mégis nekünk lett igazunk. Azóta minden nap igazi ünnep számunkra.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top