Életmód

Akkora az IQ-ja a 10 éves kislánynak, mint Einsteiné és Hawkingé

A birminghami Freya Mangotra 162 pontos Mensa-tesztet produkált.

Egy tízéves brit kislánynak akkora az IQ-ja, mint Albert Einsteinnek és Stephen Hawkingnak – írja a Mirror. A Birminghamban élő Freya Mangotra a maximális 162 pontot érte el a Mensa Cattell III B tesztjén, és ezzel a világ legokosabb embereit tömörítő elit klub legfiatalabb tagja lett.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

„Azt mondják, ez a legmagasabb pontszám, amit 18 év alatt bárki elérhet” – büszkélkedett az édesapja a Birmingham Live-nek nyilatkozva. „Nem akartunk túl nagy terhet tenni a vállra, de már két-három éves korában tudtuk, hogy különleges képességei vannak – tette hozzá Kuldeep Kumar. – Nagyon gyorsan átlátja a dolgokat. Nagyon jó a koncentrációs képessége és a memóriája is – elég, ha egyszer elolvas valamit, hogy megjegyezze. Áldottak vagyunk, hogy ő a kislányunk.”

Freya nagyon aktív gyerek, szeret olvasni és Taekwondoo-edzésekre is jár. „Szeretne író lenni, mert nagyon szereti a jó történeteket, de a filmrendezés is érdekli” – mondta a büszke apa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top