Életmód

Ezektől a gyerekszáj-sztoriktól szebb lesz a napod

A legkisebbek őszinte ártatlansága mindig megmosolyogtató.

Zacc, a Cagéblog bloggere 11 gyerekszáj-sztorit gyűjtött össze, hogy együtt nevethessünk a legkisebbek ártatlanságából adódó őszinte és megmosolyogtató kijelentésein. Mutatunk közülük ötöt:

1. Még 35 éves koromban történt az eset. Éppen kint vártam valakire egy bolt bejáratánál, amikor egy anyukát láttam közeledni a kisfiával, a gyerek nem lehetett több két évesnél. Ahogy megpillantott a kiskölyök, elkezdett hozzám futni, hogy „Apa! Apa!” Mire az anyja rögtön leállította: „Ő nem az apukád.” Majd hozzátette: Ne hozd a frászt a bácsira!

2. Észrevettem, hogy az utóbbi időben mintha felszívódott volna az összes vécépapír, meg akartam tudni, miért. Hát kiderült, az én édes kislányom azzal szórakozott, hogy letekert egy jó nagy adag papírt, az egyik felét beletetette a vécécsészében lévő vízbe, a másikat meg a padlón hagyta, majd lehúzta a vécét – mire a nedvesség végigfutott a papíron, és teljesen eláztatta. Meg is kapta a büntijét érte. Ha lefeküdt, ezt én is kipróbálom. Jó móka lehet.

3. A barátomnak van egy ötéves kisfia. Egyik nap éppen nála teáztunk, amikor berohant a szobába a fiú, kezében egy játékpisztollyal és elkezdett ránk lövöldözni. Belementünk a játékba és elterültünk a földön – mire a gyerek megszólalt: „Keljetek fel, ez csak egy játékpisztoly. Ha igazi lenne, a térdetekre céloztam volna.” A barátom teljesen kiakadt.

4. Gyerek: Anyaaa, tampont kérek a szülinapomra!
Anya: Tudod te egyáltalán, hogy az mire való?
Gyerek: Igeen! A tévében mondták, hogy tamponnal simán tudsz strandolni, lovagolni, sétálni a városban – anélkül, hogy bárki észrevenné!

5. A buszon utaztam, amikor felfigyeltem a következő párbeszédre:
Ötéves kisfiú: Anya, az emberek miért nőnek fel?
Anya: Hát, ez az élet törvénye, mindenkiből felnőtt lesz, belőled is.
Fiú: De én nem akarok felnőtt lenni!
Anya: Miért nem? Pedig az jó dolog!
Fiú: Hát, ahogy aput elnézem, nem annyira…

Ha még több történetet olvasnál, kattints Zacc Caféblog oldalára. 

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top