Életmód

Óvatosan az ünnepléssel, kutya hideg lesz szilveszterkor!

Éjfélkor lehetőleg ne az utca közepén ünnepeljünk. Azt is mutatjuk, az új év első hetén hogy alakul az időjárás.

Marad a száraz és szeles hideg szilveszter és újév napján is. Ezért az év végi ünneplést csak óvatosan tervezzük, és lehetőleg ne szabadtéri mámorban töltsük 2020 első óráit.

Ez a jó tanács olvasható ki a Kiderül előrejelzéséből, amely szerint szilveszter éjszaka gyengén-közepesen felhős, száraz, szeles, fagyos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az év utolsó napján 2 és 10 fok között valószínű, a nyugati megyékben a magasabb, az északkeleti vidékeken az alacsonyabb értékekkel.

Ők nem fáznak (Forrás: iStock)

Január 1-jén általában kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Január 2-án, csütörtökön az ország nagyobb részén a kevés felhő mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz. Pénteken is országszerte marad a napos, száraz idő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak néhol élénkül meg az északnyugati szél. Hétvégén aztán megnövekszik a felhőzet, több helyen hózápor alakulhat ki. Ezekben a napokban a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 7 fok között alakulhat. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top