nlc.hu
Életmód
Óvatosan az ünnepléssel, kutya hideg lesz szilveszterkor!

Óvatosan az ünnepléssel, kutya hideg lesz szilveszterkor!

Éjfélkor lehetőleg ne az utca közepén ünnepeljünk. Azt is mutatjuk, az új év első hetén hogy alakul az időjárás.

Marad a száraz és szeles hideg szilveszter és újév napján is. Ezért az év végi ünneplést csak óvatosan tervezzük, és lehetőleg ne szabadtéri mámorban töltsük 2020 első óráit.

Ez a jó tanács olvasható ki a Kiderül előrejelzéséből, amely szerint szilveszter éjszaka gyengén-közepesen felhős, száraz, szeles, fagyos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet az év utolsó napján 2 és 10 fok között valószínű, a nyugati megyékben a magasabb, az északkeleti vidékeken az alacsonyabb értékekkel.

Ők nem fáznak (Forrás: iStock)

Január 1-jén általában kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Január 2-án, csütörtökön az ország nagyobb részén a kevés felhő mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz. Pénteken is országszerte marad a napos, száraz idő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak néhol élénkül meg az északnyugati szél. Hétvégén aztán megnövekszik a felhőzet, több helyen hózápor alakulhat ki. Ezekben a napokban a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 7 fok között alakulhat. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top