Életmód

Vizet lopnak a tolvajok, akkora a vízhiány Ausztráliában

Mad Max-féle hangulat van kibontakozóban a kontinensen.

A pusztító bozóttüzeken kívül már a Mad Maxből ismert vízhiány is komoly problémát jelent Ausztráliában. Ahogy tovább pusztítja az aszály a kontinenst, úgy kerültek elő az élelmes opportunisták: tolvajok 300 ezer liter vizet loptak el egy gazdától valamikor december 9 és 15 között – írja a Gizmodo alapján az Index.

Fotó: iStock

A rablók Új-Dél-Walesben, Evans Plain városában csaptak le egy gazda két óriási víztartályára, és 80 ezer gallon, azaz 300 ezer liter vizet loptak el. Pár hete Murwillumbahban hasonló eset történt, ott 25 ezer liter vizet tulajdonítottak el a tolvajok. 

A nagy meleg is komoly probléma Ausztráliában, 17-én 41,9 fokos hőmérsékletet mértek. Ezt tetézik a hosszú ideje pusztító bozóttüzek, amik Sydney városát már teljesen beborították füsttel. Az idei bozóttűzszezonban eddig kilencen vesztették életüket, múlt héten két önkéntes tűzoltóval bővült ez a névsor, írja a lap. A bozóttüzek az állatokat, köztük a koalákat is veszélyeztetik, már több száz állat odaveszett a tűzben.

A bozóttüzek ráadásul már Új-Zélandon is károkat okoztak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top