Életmód

Bálint gazda lett Az év embere

A 100 éves kertész, aki ugyan számos díjat nyert már hosszú élete során, meglepődött, és nagyon örült neki, hogy őt választották Az év emberévé.

Az RTL Klub megtartotta szokásos év végi szavazását, mikor azt kérdezték a nézőktől, ők kit választanának Az év emberévé. Az RTL Híradó év embere szavazását végül az ország legismertebb kertésze, Bálint György nyerte. Mint kiderült, meglepően sok fiatal szavazott rá, olyanok, akik az ország kertészét nagy valószínűség szerint nem televíziós időszakából ismerik.

Bálint György, aki nyáron ünnepelte századik születésnapját – mi is felköszöntöttük őt ebből az alkalomból –, elmondta: nagyon örül győzelmének, és köszöni mindenkinek, aki rá szavazott. Hozzátette, a hétköznapok során is tapasztalja, érzi az emberek szeretetét, akik napi szinten megállítják az utcán, és kérdéseket tesznek föl neki a kertészkedéssel, a növények világával kapcsolatban.

Bálint gazda egyébként a mai napig rendkívül aktív, például az interneten naprakész tanácsokkal látja el több mint 450 ezer követőből álló rajongótáborát, több lapba is ír, és most is új könyvön dolgozik. Az egyik, informatikával foglalkozó unokája segít neki feldolgozni az olvasók leveleit, melyeket igyekszik mielőbb megválaszolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top