Életmód

Ebben a gimnáziumban 27 volt diákja dolgozik tanárként

Egy osztálynyi diák nem tud szabadulni volt középiskolája varázsától.

Wales déli részén található a kimondhatatlan nevű Ysgol Gyfun Cwm Rhonda gimnázium, amely valószínűleg nem is annyira ronda, tekintve, hogy a helyiek – a Mirror brit napilap szerint – úgy tartják, „olyan hely, amely magával ragad, ha egyszer ott jártál”. 

Legalábbis erre következtethetünk abból a hírből, hogy a középiskola az új félévet 27 olyan pedagógussal kezdi, akik egykor maguk is a gimnázium tanulói voltak. 

Az 57 éves igazgató, Rhian Morgan Ellis maga is az intézmény diákja volt a nyolcvanas években, mielőtt vissza nem tért tanárként ugyanoda dolgozni. Az ő nevéhez fűződik 26 korábbi tanuló alkalmazása is, köztük az igazgatóhelyettes és a gyerekekkel foglalkozó, tanulási támogatást nyújtó kolléga felvétele is. Ellis szerint a volt diákok garantálják az iskola értékeinek fennmaradását, emellett pozitív hangulatot csempésznek az intézmény falai közé. 

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Craig Spanswick igazgatóhelyettes 2004 óta dolgozik a gimnáziumban, és hat olyan diákot is tanított, akiket ma már kollégáiként tarthat számon. 

„Diákként csupa pozitív élményben volt részem az iskolában – mondta Amy Morgan zenetanár. – Élveztem az órákat, az iskola pedig mindenben támogatott. Amikor visszatértem, akkor is tárt karokkal vártak.”

A legfiatalabb kolléga a 19 éves Amelia Davies, aki mindössze két éve hagyta ott az iskolapadot, ma pedig már pedagógiai asszisztensként foglakozik a diákokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top