Életmód

Zseniális: nem találod ki, mi mindennel pótolható a műanyag zacskó a bevásárlásnál!

A thai emberek humoros leleményessége példát mutathatna arra, mennyi mindent használhatnánk műanyag zacskó helyett.

Inkább zsonglőrködnek az árukkal a kezükben a thai emberek, mint hogy műanyag zacskókba pakolnának, melyeknek lebomlási ideje 450 év. Thaiföld ugyanis az új évvel új környezetvédelmi intézkedéseket vezetett be: vagy pénzért kapnak műanyag zacskókat, vagy maguk hoznak a vásárláshoz. A lépés azért is örömteli, mert a thai emberek átlagosan nyolc műanyag zacskót pazaroltak el eddig egyetlen bevásárlásnál.

Facebook

A műanyag tilalmát már több bevásárlóközpont is bevezette, az emberek pedig egészen leleményes módokat találtak ki a zacskó pótlására. Van, aki bőröndbe, mások vödrökbe, talicskákba, tárolóedényekbe teszik az árukat. A leleményes ötleteket persze mind megosztották már a közösségi médiában, a fotók vírus módjára terjednek a világban.

Volt olyan is, aki édesanyja halászhálóját használta „cekkerként”, melyben régebben rendszeresen szárítottak halat. Volt, aki szúnyoghálót használt, és olyan is akadt, aki régi rizses zsákokat, kávéscsészéket, főzőedényeket, sisakot – vagyis a leleményes vásárlók bármi olyat felhasználtak, amiben tárolni lehet. Néhányan például a ruhájukat sem sajnálták, egy férfi pedig egyenesen a motorja csomagtartójába rakosgatta az élelmiszereket.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top