Életmód

Nagy előrelépés történt Zente, az SMA 1-es baba fejlődésében

Az anyuka szerint kisebb csoda történt!

Három hónappal azután, hogy beadták neki a Zolgensma-injekciót, néhány másodpercig már segítség nélkül tud állni Zente. A gerincvelő eredetű izomsorvadás (SMA) legsúlyosabb formájával született, most 22 hónapos kisfiú fejlődéséről édesanyja töltött fel videót a Facebookra, írta meg az Index. 

Zente

Zente (Fotó: Facebook / Zente- SMA-1 Baby)

„Sokat gondolkoztam, megmutassam-e ezt a kis csodát. Pénteken kaptuk ajándékba – kezdte posztját az elérzékenyült anyuka. – 22 hónapos SMA-1 babám áll. Röpke másodpercek… Senki nem tartja… Tudom, hogy velünk örültök minden apróságnak, de aki sorstárs, csak ő tudja átérezni, milyen csoda ez. Fontos tudni, hogy nem egyedül állt fel, mint látszik is, és ettől még nem fog holnap szaladni, de ez akkor is egy csoda dolog!”

Az anya azt is írja, Zente naponta többször is kéri, hogy hozza álló helyzetbe, és nagyon élvezi. Arra pedig senki sem számított, hogy a csodababa képes lesz magát önállóan tartani:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top