Életmód
Szponzorált tartalom

Bombaformában a Premium Diettel – orvosi diéta éhezés nélkül (x)

A kalóriák számolása helyett a napi három étkezés a kulcs. Aki sikeresen és fenntarthatóan akar fogyni, annak optimálisan kell a vércukorszintjét tartania.

Az inzulin a kulcstényező

Az inzulin egy hormon, amit a hasnyálmirigy termel. Ez biztosítja, hogy felvegyük a cukrot a vérből, és így szabályozzuk a vércukorszintet. Ellenkező esetben túl sok cukor halmozódik fel a vérben, különösen a kis erekben. Mikor cukorban gazdag édességeket és üdítőket fogyasztunk, vagy keményítőben gazdag gabonatermékeket, rizst, burgonyát eszünk, megemelkedik a vércukorszintünk. Minél erősebben emelkedik a vércukorszint, annál több inzulin választódik ki a hasnyálmirigy által.

Jó tudni: minél édesebb valami, annál erősebben és gyorsabban emelkedik, majd aztán általában gyorsan le is esik a vércukorszint. Az extrém vércukor-ingadozás éhségrohamokat okozhat, és ilyenkor a kalóriában gazdag ételekhez nyúlunk automatikusan.

Amellett, hogy a legfontosabb feladata, hogy a vércukorszintet szabályozza, a magas inzulinszint a fogyásnál is akadályozó tényező, mert: az inzulin megállítja a zsírégetést. Ugyanakkor a szénhidrátok pl. cukor és keményítő túlzott fogyasztása elősegíti a zsír felhalmozódását. Így kerül a müzli, a gyümölcs smoothie és a tészta könnyedén a hasi területekre, csípőre.

A Premium Diet orvosi diéta során a három étkezés koncepcióját tartjuk köztes étkezések és nassolások nélkül. Miért? Nagyon egyszerű:

Minden étkezés után emelkedik az inzulinszint. Hogy mennyire emelkedik meg és milyen sokáig, az függ attól is, hogy mit ettünk. Átlagosan 3-4 órán át tart étkezés után. Ez azt jelenti, hogy napi 3 étkezés esetén, hogy a zsírégetés 9-12 órán át megszakad. A maradék 12 órában – az étkezések között és éjszaka – tudunk zsírt égetni, mert az inzulin szintje akkor alacsony.

Ha nassolunk az étkezések között, akkor nem tud létrejönni a zsírégetés. Egyébként: az üdítők és a gyümölcsök is nassolásnak számítanak, mert kalóriát tartalmaznak.

Jó tudni: A köztes étkezések hizlalnak. Egy alma vagy egy édes cappuccino megemeli a vércukorszintet, az inzulin kiválasztódik és megáll a zsírégetés.

Mediterrán étkezés

1.       Legyen a tányérunkon 250 gramm zöldség, saláta vagy gomba. Eltelítenek és az alakunknak is kedveznek. Ezeknek az élelmiszereknek magas a víz- és rostanyagtartalma, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaznak.

Jó tudni: A rostanyagoknak vércukorszint csökkentő hatása is van. Késleltethetik a cukor felszívódását a vérben a szénhidráttartalmú élelmiszerekből. Ez jót tesz a zsírégetésnek.

2.       Kombináljuk a rostanyagokat fehérjében gazdag élelmiszerekkel. A fehérje gondoskodik arról, hogy jóllakottak legyünk és az étkezések között ne merüljön fel az éhségérzet.

Válasszunk:

·         150-250 g tejterméket vagy

·         150-200 halat, tenger gyümölcsét, sovány húst vagy

·         2 tojást vagy

·         50-70 g sajtot.

Jó tudni: A fehérjében gazdag élelmiszerek építőanyagot szállítanak az izmoknak – a test zsírégető motorjai.

3.       Az ételek ízesítésére használjunk jó zsírsavakat. Például 1-2 evőkanál olaj, vaj vagy 10-20 g dióféle.

4.       A szénhidrát a luxus kategória. Ami nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet, az megengedett:

·         1 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyér vagy

·         150 g burgonya vagy

·         30-40 g tészta, rizs vagy

·         20-30 g zabpehely.

Jó tudni: ha fizikailag aktívak vagyunk, akkor extra adag szénhidrát megengedett.

Keresse fel orvosi diétás programban résztvevő Premium tanácsadóinkat, ha fogyni szeretne. Mindegy, hogy csak pár kg-ot szeretne fogyni, formába hozzuk testét!

www.premiumdiet.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top