Életmód

„Szexshopban dolgozom, nekem van a világon a legjobb munkám”

A szexshopokat a többség valami perverz barlangnak képzeli, pedig akár még jó munkahelyek is lehetnek.

Nemrég beszélgettem egy sráccal, aki évekig volt egy nagy szexshopban eladó, és azt mondta, hogy nem volt benne igazán semmi furcsaság, perverzség, amit a leggyakrabban feltételeznek az emberek az ilyen boltokról. Azt pár óra alatt meg lehetett szokni szerinte, hogy nagy műanyag péniszek veszik körül, és minden esetleges kezdeti zavar elmúlt, amikor az első vevőkön már látta, hogy épp olyanok, mint bárki más, nem pedig egy pornófilmből léptek elő. Nagyon szerette ezt a munkahelyet, végül csak a munkaidő miatt mondott fel évekkel később.

Sophie McGrath ugyanazt írja, amit az ismerősöm mesélt: egy szexshopban dolgozik, és imádja a munkáját. Számára ez mások segítéséről szól, nem pedig a – mások szerint – bizarr szexjátékokról.

„Négy éve dolgozom egy szexshopban, és hihetetlen sokat tanultam ez alatt az idő alatt. Nemcsak azt, hogy milyen szexjátékok vannak a világon, hanem olyan fontos dolgokat, mint hogy a szex jóval többet adhat a szimpla aktusnál. Segít az önbizalmat helyreállítani, testileg-lelkileg gyógyító hatása van, és erőteljes kapocs az emberek között. Íme a legfontosabb leckék, amiket a munkám során megtanultam.

szexshop szexuális élet

Képünk illusztráció (Forrás: Carl Court/Getty Images)

1. Az orgazmus nem jön mindenkinek könnyen

Rengetegszer hallottam a nő vevőimtől, hogy biztos valami nagy baj van velük, mert nem sikerül elérniük az orgazmust, pedig imádják a szexet a párjukkal. Ilyenkor mindig megnyugtattam őket, hogy nincsenek egyedül, például egy 2017-es tanulmány szerint a nők 18 százaléka képes csak az aktussal elérni az orgazmust, és büszkén mutattam be nekik a különböző segédeszközöket, amikkel ők is átélhetik.

2. A szexuális segédeszközök mindenkinek valók

Voltak olyan vevőim, akik már a nyolcvanas éveiket taposták, és olyanok is, akik annyira fiatalok voltak, hogy épp csak az első szakításukból akartak vigasztalódni egy vibrátorral. Nem számít, milyen élethelyzetben, hány évesen, milyen nemi irányultsággal térnek be hozzám, 18 éven felül bárkinek valók a segédeszközök, aki szeretné feldobni a szexuális életét. Az a munkám kedvenc része, amikor tanácsért jönnek, és tudok segíteni, hogy a problémájukra melyik játékszert tudják használni.

3. Elképesztő a felhozatal

Már elmúltak azok az idők, amikor még csak erekkel díszített, fröccsöntött műanyagból készült dildókat lehetett kapni az ehhez hasonló helyeken. Olyan elképesztő technikák, diszkrét termékek vannak, amik tényleg emelhetik az életminőségét azoknak, akiknek nem kielégítő a szexuális életük. Mindenki talál magának valamit, aki betér hozzám vásárolni.

4. Minden ember megérdemli a boldogságot

És persze most a szexuális boldogságról beszélek. Azért imádom a munkahelyemet, mert úgy érzem, segítek az embereknek abban, hogy jobb életük legyen. Szerintem minden ember megérdemli, hogy jó szexuális élete legyen, akár párkapcsolatban, akár egyedül. Nem függ partnertől az, hogy szeretni kell a testünket, amibe beletartozik a szexualitás is. A világ legjobb munkája az enyém, nem vitás.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top