Életmód

36 év után kapta vissza elveszett gyűrűjét

Egy klímaszerelő juttatta vissza a nőnek az érettségi gyűrűjét.

Egy nő 36 év után kapta vissza féltve őrzött gyűrűjét, amelyet még 1984-ben veszített el egy New York-i étterem mosdójában.

Holly Ann Green a mellékhelyiségben levette, és a pultra tette az összes gyűrűjét – köztük az 1983-as érettségi gyűrűt – de csak később vette észre, hogy elhagyta az ékszereket. Hiába ment vissza az étterembe, már csak hűlt helyét találta a gyűrűknek.

Ám nemrégiben hatalmas fordulat történt: egy klímaszerelő titokzatos levelet írt Green anyjának. A levélben az állt: „Ha te vagy az a Holly Green, aki 1983-ban érettségizett a Paramus Középiskolában, van nálam valami a számodra.”

A nőt gyanakvással töltötte el a levél, azt hitte, csalók környékezték meg, vagy valaki meg akarja tudni a telefonszámát. De annyira kíváncsi volt, hogy felhívta a klímást, Dean Ferrarót. Kiderült, hogy a férfi az elveszett gyűrűt szeretné visszaadni, így aztán pár nappal később Green meg is kapta az ékszert postán.

Ferraro elmondta, hogy egy szupermarket hűtési rendszerét javította, amikor az egyik készülék belsejében megpillantotta a gyűrűt. Bele volt gravírozva a nő és az iskola neve, valamint az évszám. Ez nagyjából egy évvel a gyűrű elvesztése után történt, de hiába próbálta elérni Greent a középiskolán és más érettségizőkön keresztül, mostanáig nem járt sikerrel. Nemrégiben viszont meglátott egy címet egy internetes oldalon, és végül oda küldte a levelet.

„Sosem gondoltam volna, hogy valaha újra látom a gyűrűt, el sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok” – nyugtázta az ékszer kalandos történetét Green.

(UPI)

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top