Életmód

A világ legtávolabbi postázója a világ legrosszabb állását ajánlja

Ha legszívesebben a világ végére futnál, még munkád is akad, igaz, nem a legjobb körülmények között.

Az Antarktisz egyik félszigetén található apró szigeten van egy postahivatal, amely nyáron három embert keres csapatába. Az állás nem épp versenyképes.

Goudier-sziget a világ végén / Fotó: Getty Images

Goudier-sziget a világ végén / Fotó: Getty Images

Eltekintve attól a szürke ténytől, hogy tényleg a semmi közepén van a hivatal, az alkalmazott csak 14 naponként kaphat egy szabadnapot a Port Lockroy-ban található Goudier-szigeten. Évente több mint 18 ezer ember utazik át az apró szigeten, ahonnan mindenki küld egy képeslapot szeretteinek, ezért is ilyen forgalmas a postahivatal.

Ám nem ez az egyetlen hátránya a munkának: novembertől márciusig néhány hajó ugyan szállít ide friss gyümölcsöt és zöldséget, ettől eltekintve csak konzerv és szárított ételek adják ki a napi betevőt. Zuhanyozni is csak heti egyszer, a kikötő hajók fedélzetén lehet, akik nagyon nagylelkűen engedélyezik a mosást és a fürdést.

Vagyis összefoglalva: az alkalmazottak hetente egyszer (szerencsés esetben néha többször) zuhanyozhatnak a kikötő hajókon, kéthetente egy nap szünetük van (igaz, nincs hová menniük), a fő táplálékforrás pedig a konzerv. Te vállalnád ezt a munkát?

Olvass érdekességeket más különleges szigetekről a világon:

(Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top