Életmód

Koronavírus: magyar találmányért állnak sorba külföldről

A szer gátolja a vírusok, bacilusok és gombák megtapadását.

Van egy magyar szakemberek által kifejlesztett bevonat, ami megakadályozza a vírusok, bacilusok és gombák megtapadását. A budapesti tömegközlekedésben már régóta használják, de most külföldi befektetők is szemetet vetettek rá a koronavírus terjedésével – írja a Ripost.

Az alapötlet egy japán feltalálótól, Akira Fujishima származik, aki kikutatta, hogy a titán-dioxid szemcseméretének csökkentésével növelhető annak antibakteriális hatása. E mentén kezdett el dolgozni egy magyar csoport.

(Fotó: Resysten Medical)

Fotó: Resysten Medical

„Hároméves munkával sikerült egy olyan bevonatot létrehozni, mellyel a kárpittól a fémen, a műanyagon és a gumin át az üvegig bármilyen felület kezelhető, és azon onnantól kezdve akár egy éven át semmilyen kórokozó sem tud megtapadni” – mondta a lapnak Lehoczky Péter, a Resysten Medical Kft. egyik tulajdonosa.

A színtelen-szagtalan anyag semmilyen vegyi vagy allergén anyagot nem tartalmaz, sem a bőrön át, sem belélegezve nem jut a szervezetbe.

A szerért a koronavírus miatt már több amerikai, olaszországi cég, dubaji közlekedési társaság is jelentkezett.

(via)

(Fotó: Facebook)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top