Életmód

Ez a fotó tökéletesen megmutatja, miért kell mindig kezet mosni

Látva, mekkora a hiány orvosi maszkból és kézfertőtlenítőkből, azt kell hinnünk, az emberek egyszerűen nem bíznak a kézmosás erejében. Pedig...
kézmosás fertőtlenítés higiénia instagram

Van egy dolog, amiről a mostanra világjárvánnyá vált koronavírus-járvány kapcsán nem lehet eleget beszélni: ez pedig a megelőzés. Tisztában vagyunk vele, hogy lassan már a csapból is a higiénia-arcmaszk-fertőtlenítés szentháromság folyik, ennek ellenére fontosnak tartjuk újra leírni például azt, hogy a mostanra gyakorlatilag mindenhol hiánycikké vált orvosi – és mindenféle egyéb – maszkok a fertőzés ellen csak mérsékelten védenek, és főleg azoknak javasolt a viselésük, akiknek megfázásos tüneteik vannak.

Jó hír, hogy több hónap után is a fertőzés kivédésének leghatékonyabb módja a megfelelő higiénia, vagy ha úgy jobban tetszik, a rendszeres kézmosás maradt. Leginkább azért, mert az alapos, legalább harminc másodpercig tartó, szappanos kézmosás tényleg elképesztően hatékony a különféle baktériumok és más kórokozók ellen. Nem hiszed?

Akkor nézd meg jól a Pletykafészek, és a Veronica Mars filmek sztárjának, Kristen Bellnek az Instagram-posztját, amit elmondása szerint az édesanyjától kapott. Az UV-fényben készült képsorozaton tökéletesen látszik, hogy mit tesz a kézen található baktériumokkal 6, 15 és 30 másodperc szappanos, alapos kézmosás.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My mom sent me the hand washing black light comparison. 30 SECONDS WITH SOAP YALL!!!

kristen bell (@kristenanniebell) által megosztott bejegyzés,

És ha már kézmosás: ide idézzük most egy korábbi cikkünket, amiből a Semmelweis Egyetem oktatóvideójának segítségével kiderül, mennyi ideig tart az igazán hatékony, mindenre kiterjedő kézmosás. Hogy miért kell az életvonalakat is birizgálni… Hogy a folyékony vagy a tömbszappan alkalmazása ajánlott-e inkább… És végül, hogy a manapság oly népszerű alkoholos kézfertőtlenítő szereket hogyan kell szakszerűen a kezünkön eloszlatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top