Életmód

Figyelem, megérkezett a karanténlét leghasznosabb eszköze: a vécépapír-kalkulátor!

Háztartások millióinak segíthet felkészülni ez az elképesztő, lenyűgöző, innovatív weboldal.

Tényleg nem akarjuk bagatellizálni, vagy elviccelni a helyzetet, elvégre emberéletek és családok egzisztenciája a tét, de az internet hetek óta azon pörög és poénkodik (teljes joggal), hogy az emberek úgy viszik a vécépapírt az üzletekből, mintha évekre előre szeretnének betárazni, ki tudja, miért. (Ráadásul a vécépapír pont nem fogy el, az utánpótlás viszonylag stabilnak tűnik az áruházakban. Ennek fényében tulajdonképpen nehéz megérteni, miért csak most készült el a pofonegyszerű, átlátható és rendkívül hasznos webes vécépapír-kalkulátor, de elkészült és tényleg szuper, csak ajánlani tudjuk. Így néz ki:

Figyelem, megérkezett a karanténlét leghasznosabb eszköze: a vécépapír-kalkulátor!

Az alapfeltételeken (betárazott gurigák, napi vécézések száma) finomhangolni is tudjuk a rendszert, beállíthatjuk például, hogy hány mozdulattal intézzük el a dolgot, törlésenként hány egységet használunk, és hogy mennyit tartalmaz egy-egy guriga (nyilván a gyártó bevallása alapján, megszámolnunk nem kell!). Így jön ki a Facebookon és Twitteren is megosztható eredmény arról, hány napra elég papírunk van otthon.

Alatta pedig az egész projekt értelme, a társadalmi üzenet: 

Ne tárazz be értelmetlen mennyiségeket! Ne légy önző!

Fotó: Neményi Márton

Fotó: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top