Életmód

Koronavírus: megkezdték a többször használható szájmaszkok gyártását

Mosható és többször használható szájmaszkokat gyártanak szerdától Tiszaburán.

Többször használható és mosható szájmaszkot kezdtek el gyártani a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) foglalkoztatási programjának üzemei. A próbagyártás szerdán kezdődött a tiszaburai varrodában, ahol az előzetes számítások szerint napi 1500 darabot tudnak elkészíteni. A maszkok valamelyest segíthetnek a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezésben

koronavírus arcmaszk

(Illusztráció: Getty Images)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elmúlt években az ország több településén indított foglalkoztatási programokat, amelyekkel több mint száz megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő vagy a munkaerőpiacon esélytelen embernek teremtett munkalehetőséget.

A tiszaburai varrodában készített maszkok az első időszakban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ellátó intézményeibe kerülnek, amelyek együttesen naponta 13 ezer emberről gondoskodnak. Az MMSZ foglalkoztatási programjának további helyszínei fokozatosan kapcsolódhatnak be a szájmaszkok előállításába.

Nagykanizsán a csökkent munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. szintén szájmaszkok gyártására állt át. Az önkormányzat tulajdonában lévő, varrodát is működtető cégnek a város egyelőre 10 ezer darabos megrendelést adott. A koronavírus ellen prevenciós célra használható maszkokat a város önkormányzati, egészségügyi intézményei számára, illetve a nagykanizsai fertőzöttek részére készítik.

(MTI)

További híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top