Életmód

„Nagyon fáj” – plank kihívás a költészet napján a SUHANJ! Alapítvánnyal

Légy erős, és csináld meg a #nagyonfájkihívás-t. Nem kell hozzá semmi, pusztán erő, és természetesen egy József Attila kötet.

A #nagyonfájkihívás a SUHANJ! Alapítvány és a SUHANJ! Fitness akciója az április 11-i magyar költészet napjára. Arra hívja fel a figyelmet, hogy fogyatékkal élő társaink fokozott izolációban élnek, a kijárási korlátozásokkal pedig most kettős karanténba kényszerültek. Ha neked ezekben a napokban kényelmetlenséget jelent a bezártság, az izoláció, akkor gondolj azokra, akiknek az életükben nem csak most van jelen ez az érzés! A SUHANJ! Alapítvány immár tíz éve azon dolgozik, hogy közösségi sportprogramokat szervezzen számukra, és segítsen nekik kitörni a társadalmi karanténból. 

De miről is szól pontosan a költészetnapi kihívás? 

Rém egyszerű: plankelj és szavalj! Próbáld meg végigmondani József Attila Nagyon fáj című versét úgy, hogy közben végig tartod a planket! Ha jól csinálod, biztosan nagy átéléssel tudod majd kimondani a versszakok végén elhangzó „Nagyon fáj!”-t. Ha nem bírod elképzelni, hogyan néz ez ki, akkor megmutatjuk, ahogy a SUHANJ! edzői és vendégei csinálják: 

Végig bírtad? Vagy letetted a térded? Kíváncsi vagy, másoknak hogy megy? Hívd ki az ismerőseidet egy költészetnapi plankre! Rögzítsd videóra vagy fotózd le a plankedet, töltsd fel, és mehet a challenge! Használd a #nagyonfájkihívás hashtaget! 

Ha nincs otthon József Attila köteted, akkor tessék, hallgasd meg a verset Latinovits Zoltán vagy Jordán Tamás előadásában, majd klikkelj a Facebook eseményre, és csináld a videót. És tudod: #nagyonfájkihívás

"Nagyon fáj" – plank kihívás a költészet napján a SUHANJ! Alapítvánnyal A SUHANJ! Alapítvány integratív, közösségépítő civil szervezet, amelyben épek és fogyatékkal élők együtt sportolnak. Jelszava: „erőt adunk”, hitvallása: „a mozgás öröme mindenkié”. A SUHANJ! Fitness hazánk első és egyetlen akadálymentes, integratív edzőterme. Ha akarod őket támogatni, itt megteheted

További cikkeink a SUHANJ!-ról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top