Életmód

Szobabiciklin „tekerte körbe” a Balatont egy pécsi férfi a karanténban

Anyósa kertjében nemcsak maratont fut, hanem a "magyar tengert" is körbetekeri.

Szobabiciklin annyit tekert, mintha a Balatont kerülte volna meg az a pécsi férfi, aki legutóbb maratont futott az anyósa kertjébenszámolt be az RTL Híradó. A helyszín egyébként most is ugyanaz volt.

Cselik Bence

Cselik Bence 5 óra 26 perc alatt teljesítette a távot, Forrás: RTL Híradó – videó

Mivel idén – a koronavírus-járvány miatt – elhalasztották a tókerülő Tour de Balaton-t, ezért dr. Cselik Bence úgy döntött, szobabiciklin teljesíti a távot. A kikészített térkép azért kellett, hogy lássa, mikor van emelkedő, olyankor állított a nehézségi fokozaton.

Megpróbáltam minél inkább azokat a körülményeket lemodellezni, amik vártak volna rám. Az eső is esett reggel, úgyhogy ezt sem úsztam meg” – mesélte.

A 200 kilométeres távot 5 és fél óra alatt tekerte le a pécsi adjunktus. Az akcióval a pécsi egyetem legalább ennyire szokatlan kezdeményezéséhez csatlakozott: a cél, hogy a jelentkezők összteljesítménye annyi legyen, mintha körbetekerték volna a Földet. 

Még több karanténsport az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top