Életmód
Szponzorált tartalom

Kipróbáltuk az Elgon új, vegán hajápolóit

Kipróbáltuk, mit tudnak az Elgon professzionális hajápoló márka legújabb készítményei, a vegán samponok, balzsamok és maszkok.

Az Elgon professzionális hajápoló márka új termékcsaládot mutatott be, az Elgon Green Imagea névre keresztelt újdonságok különlegessége, hogy natúr, 100%-os tisztaságú alapanyagokból készült, vegán termékek, melyek mentesek a bőrre, egészségre káros összetevőktől. A készítmények mind megjelenésüket, mind illatukat, mind pedig funkcióikat tekintve unisex termékek, amelyek nők és férfiak számára egyaránt vonzóak lehetnek.

Már a kipróbálásukat megelőzően felkeltette az érdeklődésemet, hogy az Imagea hajápolói Halal tanúsítvánnyal rendelkező, vegán termékek, amelyek 98%-ban organikus növényi összetevői fenntartható gazdaságból származnak, mindez ugyanis nagyon kevés hajápolóról mondható el. Ráadásul az olasz márka ügyelt arra is, hogy a teljes csomagolás, beleértve a flakonokat, a kupakokat és a papírdobozolást is, 100%-ban újrafelhasználható legyen.

Mitől mentesek az Elgon Green Imagea hajápolók?

Ügyeltek rá, hogy ne tartalmazzanak formaldehidet, szintetikus pigmenteket, parabént, sót, PEG összetevőket, vazelint, szilikonféléket, SLES-t és SLS-t, valamint rezorcint sem.

Univerzális, minden hajtípusra ajánlott készítményeik mellett két hajtípusra célzottan is találunk ápolókat, melyek az egyéni igényeknek megfelelően egymással is kombinálhatók. A természetes, vékony szálú, zsíros hajra szánt, mindennapos használathoz is alkalmas samponok és balzsamok mellett a festett, száraz, igénybevett hajra szánt termékekből is választhatunk. Vastag szálú, sok hajam van, amelyet festetek, ezért a termékcsaládból ez alapján az alábbi négy hajápolót próbáltam ki, melyek segítségével átfogó hajtisztító programot tudtam összeállítani.

1. Elgon Green Imagea Phytogommage Előmosó Sampon

A készítmény egy minden hajtípusra használható tisztító, mely a hajas fejbőr számára készült. Látványra olyan, mint a szemcsés arctisztítók, ugyanis ebbe is parányi radírozó szemcsék találhatók. Ezek tamanuból előállított, növényi mikrogranulátumok, amik segítségével a fejbőrre lerakódott piszkot, zsírt, elhalt hámsejteket tudjuk eltávolítani.

Első benyomás: A sampon illata megnyerő, valahol a gyógynövényes és virágos közötti friss, zöld átmenetet képviseli – ez pedig az általam kipróbált többi készítményre is igaz. Állaga közepesen híg, áttetsző, a növényi mikrogyöngyök szépen láthatóak benne.

Használata:  Közepes mennyiség elegendő volt a samponból, hogy megfelelően eloszlassam, ügyelve rá, hogy az a fejbőrre kerüljön és ne a hajszálakra. A radírozó gyöngyök kíméletesen tették a dolgukat és kiöblíteni sem okozott gondot, szépen ki tudtam mosni a hajszálak közül. 

Eredmény: Hajmosást követően egyből érezhető volt, hogy tényleg tiszta lett a fejbőröm is. Határozottan kellemes, friss érzetű volt és biztos vagyok benne, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy a hajam 4 nap elteltével is vállalható volt, kevésbé zsírosodott. Úgy gondolom, pár alkalmanként érdemes lehet egy ilyen samponnal kiegészíteni a hajmosást, pláne ha sok a hajunk, vagy úgy érezzük igényel némi extra tisztítást.

Elgon Green Imagea PHYTOGOMMAGE Előmosó sampon és Elgon Green Imagea ABSZOLÚT Sampon festett, száraz, igénybevett hajra.

Elgon Green Imagea Phytogommage Előmosó sampon és Elgon Green Imagea Abszolút Sampon festett, száraz, igénybevett hajra (Fotó: Elgon)

2. Elgon Green Imagea Abszolút Sampon festett, száraz, igénybevett hajra

Első benyomás: Megfelelő sűrűségű, mérsékelten habzó készítmény, kellemes illattal. 

Használata: Kétszer mostam át vele a hajamat, be kell valljam, már eléggé ráfért, a második öblítést követően már vizesen is érezhetően tisztább volt a hajam. Habzása mérsékelt, ennek ellenére egy közepes mennyiség elegendő volt belőle, hogy megfelelően eloszlassam és megtisztítsa hajamat.

Eredmény: Mivel a készítmény nem tartalmaz szilikont, esetemben a balzsamra mindeképp szükség volt, nélküle úgy érzem, csak a sampont használva nem lett volna kellően puha a hajam. Tisztító képessége azonban rendben volt és úgy látom, a hajszínemet sem koptatta.

Az Elgon hajápolói professzionális, vegán termékek.

Az Elgon hajápolói professzionális, vegán termékek.

3. Elgon Green Imagea Abszolút Maszk festett, száraz, igénybevett hajra

Első benyomás: Sűrű, krémes, fehér színű balzsam, melyet szintén ural a kellemes, zöld illat. 

Használata: Könnyen eloszlatható volt a hajamon, az átlagos, megszokott mennyiség elegendő volt, melyet törölközőszáraz hajra vittem fel és tíz percig hagytam rajta. 

Eredmény: Már kiöblítés során is érezhetően lágyabb, puhább volt a hajam, nagyon kellemes tapintású lett tőle. A kiöblítésével nem volt gond, majd a félig megszárított hajamat is könnyen ki tudtam fésülni. Hajam a puhaságát hajszárítás után is megőrizte, nem nehezítette el.

4. Elgon Green Imagea Phytoelisir Hajban maradó spraybalzsam

Első benyomás: Pumpás kiszerelésű, viszonylag sűrű állagú hajápoló, amit az adagoló kellően elporlaszt hozzá, hogy egyenletesen, mindenhová juttassunk belőle. 

Használata: Félig megszárított hajra fújtam rá, közvetlenül a hajformázás előtt, kerülve a hajtöveket. Pár fújásnyi úgy éreztem, elegendő volt belőle, a spray-s adagolója nagyon jó.

Eredmény: Gyorsan felszívódott a hajamba, nem éreztem később sem, hogy egyfajta plusz rétegként nehezítené el, miközben hozzájárult hajam puhaságához és ápolt megjelenéséhez. Csillogó hatás helyett jóval természetesebb, fényesebb lett tőle a hajam.

Elgon Green Imagea Abszolút Maszk festett, száraz, igénybevett hajra és Elgon Green Imagea Phytoelisir Hajban maradó spraybalzsam

Elgon Green Imagea Abszolút Maszk festett, száraz, igénybevett hajra és Elgon Green Imagea Phytoelisir Hajban maradó spraybalzsam (Fotó: Elgon)

Összességében nagyon meg vagyok elégedve a termékekkel, mind tisztító, színvédő hatékonyságuk miatt, mind pedig ápoló képességeiket tekintve. Hajam kellemes tapintású, puha és több nap elteltével is még vállalható állapotú, ami nagyon tetszik. Az illatát szárítást követően is még sokáig érezni, de nem tolakodó módon, hanem szuper friss, természetes illatot kölcsönöz neki.

A sampon és hajmaszk festett hajúaknak nagyon jó páros lehet, az pedig, hogy természetes, vegán alapanyagokból állnak, óriási plusz pont. Az előmosó sampont két-három alkalmanként érdemes lehet beiktatni a hajmosásokba, a hajban maradó spray-t pedig azok számára ajánlom, akiknek szüksége van némi extra ápolásra, hogy egészséges fényű legyen a hajuk. Ha te is kedvet kaptál hozzájuk, a márka weboldaláról megrendelheted őket, vagy bármelyik másik készítményüket.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top