Életmód

Mától a Volánbusz járművein is kötelező a védőmaszk

Jelentős változások jönnek a Volánbusz járatain.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszában, a május 11-i üzemkezdettől jelentős változások lépnek életbe a Volánbusz járatain. Ennek értelmében hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a társaság járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet.

Csak védőmaszkban szállhatsz fel mától a Volánbusz járataira

Csak védőmaszkban szállhatsz fel mától a Volánbusz járataira (Illusztráció: Getty Images)

Az autóbuszállomások nyitott részein a másfél méteres védőtávolság betartása – a járványügyi szabályozással összhangban – kötelező, a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése ajánlott.

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával.

Tudj meg többet a védőmaszkokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top