Egészségesebben táplálkoznak az emberek a karantén alatt

nlc | 2020. Május 14.
Legalábbis 11, a felmérésben szereplő országban ez a helyzet.

Több gyümölcsöt és zöldséget, ugyanakkor kevesebb készételt fogyasztanak az emberek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások alatt – derült ki egy friss felmérés előzetes eredményeiből.

Ausztrália, Belgium, Chile, Uganda, Hollandia, Franciaország, Ausztria, Görögország, Kanada, Brazília és Írország csaknem 11 ezer fogyasztójának megkérdezésével készült tanulmány szerint az otthonmaradásra kényszerült emberek továbbá előszeretettel próbálnak ki új recepteket, és kevesebb élelmiszert pazarolnak. Összességében egészségesen táplálkoznak.  

„A lezárások közepette az emberek egészségesebben táplálkoznak, saját maguk készítik az ételeiket és több gyümölcsöt, valamint zöldséget fogyasztanak” – mondta Charlotte De Backer, az Antwerpeni Egyetem FOOMS nevű kutatócsoportjának vezetője, a tanulmány egyik készítője.

A felmérés szerint az otthon főzés előtérbe kerülésével az összes vizsgált országban leáldozott a csillaguk a mikrohullámú sütőben elkészíthető készételeknek.

Backer szerint a sós, édes és zsíros termékek fogyasztása általában megugrik, amikor az emberek stresszt élnek meg, ám a mostani világjárvány idején sok országban házi készítésű finomságokkal csillapítják a nassolás iránti vágyat.

A hús-, hal- és alkoholfogyasztási szokások nem változtak a járvány idején.

Az online felmérést, amelyet április 17. és május 7. között lehetett önkéntesen kitölteni, nagyjából 25 országra fogják kiterjeszteni és a végső eredmények június végére várhatóak.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Az igazsághoz hozzátartozik…:

Exit mobile version