nlc.hu
Életmód
Patkányai festményeit árulja egy angol lány

Patkányai festményeit árulja egy angol lány

Van igény a rágcsálók művészeti alkotásaira.

Az brit Steph Toogood egy állatorvosi rendelőben dolgozik asszisztens gyakornokkért. Patkányokat tart, ám egyik kedvence, Captain Jack Sparrow tavaly megbetegedett. Műtétet végeztek rajta, de nem ébredt fel az altatásból. A lány ekkor készített emlékbe néhány tappancslenyomatot az állatról. Ezek után jutott eszébe, hogy a még élő patkányaival is megcsinálhatná ugyanezt.

A rágcsálók elé kis festővásznakat tett, majd hagyta, hogy festékes lábbal összejárják azokat. Steph másik hobbija a fotózás, így az elkészült művekről és alkotóikról is készített képeket, melyeket aztán feltöltött a közösségi oldalakra,

Az egyik négylábú festőművész egy alkotásával

Az egyik négylábú festőművész egy alkotásával (Fotó: Facebook/Toogoods Tiny Paws)

Ennek nyomán többen is jelentkeztek, hogy szívesen megvásárolnák a patkányok festményeit. Steph ezért árulni kezdte az alkotásokat az Etsy kézműves webáruházban. Eddig közel 170 darab festmény talált gazdára. Mindemellett az állatok által megalkotott mintákat poháralátétekre, kulcstartókra és egyéb tárgyakra nyomtatva is árusítja.

Így készül a festmény

Így készül a festmény (Fotó: Facebook/Toogoods Tiny Paws)

A lány hangsúlyozta, hogy mindezzel a patkányok háziállatként való tartsát és jólétét is szeretné népszerűsíteni.

via

Olvass még a patkányokról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top