Életmód

Így terjed a koronavírus az edzőtermekben

Egy dél-koreai esettanulmányban azt vizsgálták, néhány fertőzött fitneszoktató miatt hogyan terjed a vírus más edzőtermekben is.
edzés edzőterem fitnesz

Kiválóan terjed a koronavírus a fitnesztermekben, ez derült ki dél-koreai kutatók eredményeiből. Az esettanulmányban egy 4 alkalmas, alkalmanként egyórás táncos foglalkozást vizsgáltak.

A Cheonan városában februárban tartott program 27 instruktor vezetésével zajlott, akik ekkor tünetmentesek voltak, de közül március 8-án 8 személy bizonyult fertőzöttnek.

A foglalkozások után, a március 9-i vizsgálatok szerint összesen 112 ember betegedett meg 12 edzőteremben, mert más sportlétesítményekben is terjesztették a vírust. A megbetegedések fele a vírushordozó instruktoroktól származik, a többit a résztvevők vitték tovább.

A heti két edzésen kívül az oktatók és a résztvevők nem találkoztak egymással, így ez az eset jól mutatja, milyen gyorsan és széles körben terjed a koronavírus.

(CNN/Hvg.hu)

Olvass még a koronavírus terjedéséről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top