Életmód

Együtt oltotta el a lángokat a székesfehérvári tűzoltócsalád

Ez volt az első közös bevetésük a tűzoltó dinasztia ifjú tagjainak.

Ebben a családban úgy tűnik, mindenkinek a vérében van a tűzoltóság. András, Tamás és Máté hivatásos tűzoltók Székesfehérváron. András és Máté testvérek, Tamással másod-unokatestvérek, Tamás húsz éve hivatásos és emellett önkéntes tűzoltó is Sárszentmihályon. Ám ez még nem minden, valószínűleg felmenőiktől örökölték a tűzoltás szeretetét.

Először volt közös bevetésen a tűzoltócsalád.

Tűzoltó felszerelések. Illusztráció: Unsplash

András és Máté édesapja önkormányzati tűzoltó Balatonfüreden, nagypapájuk és az ő testvére – Tamás édesapja – több évtizeden át szolgált a székesfehérvári tűzoltóságon. A családfa itt véget ér, hiszen Tamás nagypapája, illetve András és Máté dédpapája is önkéntes tűzoltó volt – írja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán.

Andrást és Mátét tegnap délután egy kertben keletkezett tűzhöz riasztották Szabadbattyánba, ahova önkéntes tűzoltóként Tamás is kiérkezett, így a Fülöp család három tűzoltója együtt oltotta el a lángokat. A sikeres oltás után az első közös bevetés emlékét egy közös képpel örökítették meg, amit a Katasztrófavédelem tett ki az oldalára.

Még több érdekes cikk a tűzoltókról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top