Életmód

Szexi edzős Insta-posztjai miatt rúgták ki a tűzoltónőt

Egy montanai extűzoltónő azért pereli korábbi munkaadóját, mert szerinte az Instagramra feltöltött képei miatt jogtalanul távolították el az állásából.

A 27 éves Presley Pritchard, aki nemcsak tűzoltó, hanem személyi edző is, közel 140 ezer követős Instagram-csatornával rendelkezik. Ennek megfelelően, akárcsak a többi, hasonló tevékenységet űző influenszer, ő is viszonylag sűrűn oszt meg magáról edzős, gyúrós, sportosan szexin pózoló képeket.

Ám ez a jelek szerint igencsak felkavarta tűzoltó kollégáit, pláne a szervezetnél dolgozó feletteseit.

Pritchardot, aki korábban részmunkaidős tűzoltóként dolgozott, főnökei 2018-ban egyszer már figyelmeztették Instagram-csatornája miatt, amelynek képeit túlságosan sikamlósnak találták. Akkor ez ügyben egy testületi ülést is összehívtak, ahol a tűzoltó-testépítőnek meg kellett védenie magát. Ekkor a vezetőség tagjai arra jutottak, hogy a nő semmi rosszat, semmilyen szabálytalanságot nem követett el, majd megállapodtak, hogy ki fognak dolgozni egy céges social media szabályzatot. Ám erre végül nem került sor.

Pritchard ezek után ugyanúgy folytatta a posztolást, időközben már szponzori megállapodásokat is kötött, majd egy saját pólót is a piacra dobott: „Tűzoltó, akárcsak egy lány” (Firefight Like a Girl) felirattal, amit a webshopjában kezdett értékesíteni. A volt tűzoltó szerint a felettese engedélyezte is neki, hogy a reklámfotózás a tűzoltóság területén legyen, egyedül annyi volt a kérése, hogy a logójuk ne szerepeljen a képeken.

Ám nem sokkal ezután Pritchard kapott egy felszólító levelet, miszerint kihágást követett el azzal, hogy a tűzoltóság emblémáját és helyszínét jogosulatlanul, saját üzleti érdekei céljából használta fel. Kikötötték, ha 5 napon belül nem távolítja el a posztokat, fel fogják függeszteni.

Ezt követően a fiatal nő ügyvédhez fordult, és úgy döntött, nem távolítja el a képeket.

Majd amikor egy évvel később, augusztusban visszatért egy 5 hetes betegszabadság után, ami egy műtétet követett, munkahelyére belépve közölték vele, hogy ki van rúgva. Ennek kapcsán elmondta, hogy beperelte ezért a tűzoltóságot. Továbbá hozzátette, minden nő, aki hasonló munkát végez, mert a tűzoltóságnál vagy valamilyen fegyveres testületnél szolgál, pontosan ismeri a nőkkel szemben alkalmazott kettős mércét és a lealacsonyító hozzáállást.

„Folyamatosan kapok leveleket olyan lányoktól, akik hasonló cipőben járnak. Akiket a férfi kollégáik naponta zaklatnak, finoman vagy durvábban emlékeztetve őket arra, hogy alkalmatlanok erre a munkára. Engem is sokszor, sokan kinevettek, és rengetegszer csináltak viccet abból, hogy néz ki a fenekem az egyenruhában.”

Prichard azt is elmondta, hogy számtalan férfi kollégája fotózza magát egyenruhában, és teszi fel a képeket a közösségi oldalára, például a tűzoltóautó előtt pózolva. Miben más, ha a nem létező social media szabályozás alapján, egy nő teszi ugyanezt?

Craig Williams, a tűzoltóság vezető parancsnoka az ügy hatására egy független vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, mely végül nem állapított meg szabálytalanságot az osztályon. Erre Pritchard elmondta, hogy őt semmiféle vizsgálóbiztos, semmilyen vizsgálat során nem kérdezte meg. Pritchard feljelentést tett, és most várja, hogy vajon a nyomozás is ugyanerre az eredményre vezet-e vagy sem.

Prichard még hozzátette, azért is osztotta meg a történetét, hogy erőt adjon, segítsen azoknak a nőknek, akik hasonló cipőben járnak, mint ő.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top