Életmód

Az Egyesült Államok elnöke lenne a világ legjobb női focistája

Megan Rapinoe női futballista szerint Trump gyűlöletet hozott Amerikába, és az ország fejlődésében kulcsfontosságú a nők és a kisebbségek bevonása.
megan rapinoe

A világ jelenlegi legjobb női futballistája, Megan Rapinoe nem kisebb dolgot jelentett be, mint hogy elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer indulni fog az Egyesült Államok elnöki posztjáért.

A Vice TV-nek adott interjúban Rapinoe „fehér nacionalistának” nevezte Donald Trumpot, és szerinte a gyűlölet és az ország többi részének megkülönböztetése elmélyítette az emberek közötti szakadékot. A focista szerint a faji kisebbségek és a nők bevonása kulcsfontosságú az ország fejlődésében.

Megan Rapinoe a nők és az LGBTQ közösségek jogainak szószólója, és részt vett abban az akcióban, amikor az Egyesült Állami himnusza alatt a sportolók fél térdre ereszkedve tiltakoztak faji egyenlőtlenség ellen.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatja-e, hogy elinduljon az Egyesült Államok elnöki posztjáért, Rapinoe felelte: „Vad ötletnek tűnik, de nem zárom be teljesen ezt az ajtót.”

(Infostart)

(Kiemelt kép: Facebook/Megan Rapinoe)

Olvass még arról, ki legyen az amerikai elnök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top