Életmód

Sokkoló előtte-utána fotón a koronavírusból felépült kigyúrt ápoló

A 43 éves férfinek semmilyen egészségügyi problémája nem volt, rendszeresen edzett, a koronavírus azonban teljesen leépítette, 23 kilót fogyott.

A 43 éves Mike Shultz ápolóként dolgozott San Franciscóban, és semmilyen egészségügyi problémája nem volt. Sőt, nagyon is fitten élt, hetente 6-7 alkalommal edzett, ami meg is látszott kigyúrt testén.

A férfi március 14-én Bostonba utazott a barátjához, akivel elmentek egy partira Miamiba. Táncoltak, szórakoztak egy csomó ember társaságában. Mint később kiderült, a bulizók közül 38-an fertőződtek meg a koronavírussal, hárman pedig meghaltak. Ekkor már Shultz és a barátja is tisztában volt azzal, hogy a vírus jelen van, de letudták a dolgot annyival, hogy gyakran mosnak kezet, és nem fogdossák az arcukat.

Két nappal később Shultznak magasra szökött a láza, és légzési nehézségei voltak, a tüdeje megtelt folyadékkal. Kórházba került, ahol eleinte csak oxigént kapott, majd lélegeztetőgépre tették. Négy és fél hét után vették le a gépről – számolt be a BuzzFeed.

Sokkoló a betegség előtt és utána készült két fotó, a 86 kilós férfi 23 kilót fogyott, amíg kórházban volt.

ápoló koronavírus előtte-utána fotó

A 43 éves Mike Shultz a koronavírus előtt és utána készült fotókon (Fotó: Instagram/ thebearded_nurse)

„Nem gondoltam, hogy ennyire durva lehet a koronavírus, amíg el nem kaptam én is. Azt hittem, elég fiatal vagyok ahhoz, hogy nekem ne ártson, és szerintem sok ember gondolja ugyanígy. Meg akartam mutatni, hogy bárkivel megtörténhet. Nem számít, hogy fiatal vagy idős vagy, milyen az egészségi állapotod. Téged is megbetegíthet”

– mondta Shultz arról, miért állt a nyilvánosság elé a történetével.

Miután kiengedték a kórházból, az első útja egy McDonald’sba vezetett. Két dupla sajtburgerrel, kis krumplival és epres shake-kel ünnepelte, hogy kigyógyult a koronavírusból. Azt mondja, más volt az ételek íze, mint korábban, mert szerinte elveszítette az ízérzékelésének egy részét. De azért jólesett neki a gyorskaja, és hogy túl van az egészen.

További cikkek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top