Életmód

Megmentette a hatodik emeleti párkányon álló kislányt

A férfi gondolkozás nélkül kimászott az épület homlokzatára, hogy megmentse a párkányon álló kislányt.
kislány emelet életmentés

Hősként ünneplik azt a kínai férfit, aki kimászott egy magas épület homlokzatára, hogy megmentsen egy ötéves kislányt.

Hu Yunchuan a társasház közelében dolgozott a Szecsuán tartománybeli Zigongban, és azonnal akcióba lendült, amikor a járókelők észrevették az erkély külső oldalán álló gyereket hat emelet magasságban.

A férfi először egy szomszéd segítségével próbált meg bejutni a lakásba. Miután ez nem sikerült, az eggyel lejjebb lévő lakásból mindenféle biztosítás vagy segédeszköz nélkül kimászott az épület homlokzatára, majd biztonságba helyezte a kislányt, és ezzel megmentette az életét.

Az eset május 21-én történt, és a lakásban egyedül hagyott gyerek valószínűleg azért mászott ki a párkányra, mert kereste az édesanyját.

A férfi az eset után azt mondta, nem sokat gondolkozott, hogy mit tegyen, és szerényen hozzátette, valószínűleg mások is így cselekedtek volna a helyében. A férfi hőstettét a munkáltatója, a háztartási elektronikai cikkeket gyártó Haier is díjazta, 600 ezer jüant, több mint 27 millió forint jutalmat adtak neki.

(Unilad)

(Kiemelt kép: Youtube/New China TV)

Olvass további hőstettekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top