Életmód

54 kilós harcsát fogtak a Körös egyik holtágából

Málik Csaba egy barátját hívta, egyedül nem bírt a szörnnyel, akit aztán szabadon engedett.
Horgász Balmazújvárosnál

Hatalmas, 54 kilós és 185 centis harcsát fogott Málik Csaba Csárdaszálláson. A férfi 15 éve horgászik, de ilyet még nem látott. Már hajnalban érezte, hogy valami készül, nagy reményekkel érkezett a Körös holtágához, “Szombaton reggel öt órakor sétáltam ki az előző este kiszemelt helyre, és fél óra várakozás után egy hatalmas fekete árnyékra lettem figyelmes” – mesélte a Blikknek. Kicsivel később az árnyék harapott is. A horgászgeekek nagy örömére pár technikai részletet is megosztott Csaba:

A dobról a damil szaladt lefele, körbe voltam véve akadókkal, ami külön nehezítette a dolgomat, de a 40-es Mad Cat fonott zsinór a hozzá illő kemény harcsázó bot és az orsó nagy segítségemre volt a fárasztás során.

Végül egy csónakkal érkező barátja segített, 15 perc fárasztás után sikerült kiemelni az állatot, az pedig külön kétemberes meló volt, hogy egyáltalán a partra vigyék. Erről a férfi által feltöltött videók tanúskodnak.

Szombat hajnalban nem mindennapi élményben volt részem sikerült meg fognom Életem eddigi legnagyobb harcsáját ez a…

Közzétette: Csaba Málik – 2020. május 24., vasárnap

Itt, a parton derült ki végül a harcsa súlya és hossza. Végül mindenki (de főleg nyilván a harcsa) megelégedésére visszaengedték a Körösbe.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: MTVA

Tudjuk, hogy titokban csak a horgászat érdekel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top