Életmód

30 éve házasok, de még ma sincsenek közös kasszán

A férj önzése vezetett ahhoz, hogy a felesége sem osztozkodott. Most a családi béke alapját az jelenti, hogy mindenki csak a magáét fizeti és fogyasztja.

Chen úr és Chen asszony idős házaspár, akik a kínai Tianjinben élnek, és azzal kerültek be a hírekbe, hogy 30 évnyi házasság után is képtelenek osztozkodni a dolgokon. Gyakorlatilag mindent megfeleznek, nincsenek közös kasszák, nemcsak felesben fizetik a számláikat, hanem még külön ágyon is alszanak, és még a  hűtőben lévő dolgok sem közösek: mindenki csak a magáét fogyaszthatja – mesélt róluk az odditycentral.

A férj nem volt hajlandó semmin osztozni, az asszony ugyanezt tette (részlet a róluk készült videóból)

A férj nem volt hajlandó semmin osztozni, az asszony ugyanezt tette (részlet a róluk készült videóból)

A jelenség köztük olyannyira eszkalálódott, hogy még egy műanyag lavór sem lehet közös használatban: csakis az használhatja, aki fizetett érte. A házimunkát is szigorúan felosztják egymás között, nincs olyan, hogy az egyikük többet végezzen, mint a másik, a hűtőjükben pedig a tojások szintjéig minden egyes darabnak megvan a maga tulajdonosa. Amikor főznek, nemcsak egymás élelmiszereit tilos használniuk, hanem a másik edénye is tabu: mindenki csak a saját edényében főzhet. Chen asszony elmondása szerint a férje kezdeti önzése miatt jutottak el a mostani élethelyzetükig, ugyanis Chen úr semmit nem osztott meg a feleségével, aki egy idő után maga is úgy reagált, hogy semmin nem osztozkodott. Náluk a közös kassza sosem jöhetett szóba. A külön kassza és a külön tulajdon jelenti most a családi béke alapját, jelenleg mindkettőjüknek jobb így. A párról készült videóhoz ugyan nincs se magyar, se angol felirat, de még így is érdemes megnézni.

 

Közös vagy külön kassza? Ez itt a kérdés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top