Életmód

Elbukott a Segway, nem gyártják tovább a városban cikázó elektromos kétkerekűket

A Segway túlságosan drága és balesetveszélyes volt, már sok városban betiltották.

Nem gyárjták többé a Segway-t,  a drága és balesetveszélyes elektromos kétkerekűt, amelyet eredetileg a városi közlekedés megreformálására terveztek. Az egyre veszteségesebb járgánynak július 15-től szűnik meg a gyártása – írta meg a Forbes.

Megszűnik a Segway gyártása.

Segway, önegyensúlyozó jármű. Fotó: Unsplash

A Segway cég ugyanakkor nem szűnik meg, a továbbiakban is az elektromos motorok gyártására fókuszálnak majd. Az elektromos kétkerekű nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a tavalyi évben a cég forgalmának csupán 1,5 százalékát tette ki.

A Forbes arról is beszámol, hogy 1999-ben Dean Kamen küldetéstudattal teremtette meg a kétkerekűt, de a közlekedés forradalmi változása végül soha nem jött el. A Segwayek eredeti ára 5000 dollárról (mai árfolyamon 1 553 705 forint) indult, ami sok vásárlót elijesztett. Szintén problémás maga a használat is, ami nagy kihívás elé állította a vezetőjét. Az önegyensúlyozó eszközön csak bizonyos szögben szabad csak állni, ha azonban az egyensúly eltolódik, hatalmasakat lehet vele esni, írja a lap.

A villanyrollert sok helyen betiltották már, Tihanyban például akár ötvenezer forint helyszíni bírsággal is sújtható az, aki Tihany központjában, vagy a hajóállomás környékén elektromos rollerrel, elektromos gördeszkával, hoverboarddal, seagwey-vel vagy más önegyensúlyozó eszközzel közlekedik. De az I. kerületi járdákon sem lehet használni az elektromos kétkerekűt.

További híreink az önegyensúlyozó eszközökről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top