Magyarország kúl

Az I. kerületi járdákról is kitiltják a segway-t

Több baleset is történt már – indokolta döntését az önkormányzat.

Fotó: Thinkstock

Július közepétől tilos az elektromos járművek, például a segway (önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású közlekedési eszköz), az elektromos roller, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller) és az elektromos gördeszka használata az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogosövezetekben – írja az MTI.

A Budavári Önkormányzat a döntést azzal indokolta, hogy a kerületben egyre elterjedtebbek az elektromos közlekedési eszközök, amelyekkel sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek, és ezzel veszélyeztetik a járókelőket. Több baleset is történt már.

Az új rendelet szerint az érintett területeken ezekkel a közlekedési eszközökkel csak tolva vagy kézben szállítva lehet átmenni. A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

Az V. kerületi önkormányzat útjain június közepe óta tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a sörbike (négykerekű, többszemélyes „kocsmabicikli”) és a riksa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top