Életmód

Legalább négyszer drágább lesz az idei tűzijáték, mint a tavalyi

910 milliót vagy többet kell elköltenie a keretösszegből a szervezőknek, azaz ez lesz a történelem legdrágább tűzijátéka.

Nem csak minden eddiginél nagyobb, hanem minden eddiginél drágább is lesz az augusztus 20-i tűzijáték: legalább 910 millió, de inkább 1,3 milliárd forintba kerül majd, írja a 24.hu. Eddig is tudtuk, hogy a lehető leggyorsabban, hirdetmény nélküli meghívásos eljárásban kerestek szervezőt, és természetesen mindhárom felkért cég kormányközeli. A tűzijátékra szánt nettó 1,3 milliárd forintos keretmegbízást az Antenna Hungária Zrt. nyerte el. A keretösszeg 70 százalékát a megrendelőnek ki kell merítenie, ami azt jelenti, hogy az idei tűzijáték legalább 910 millió forintba kerül majd.

Csak összehasonlítás-képpen: a tavalyi tűzijáték 215 millióba került, és előtt sem került soha 200 milliónál többe. Idén egyébként több napos Szent István-napi rendezvénysorozatot is kap a főváros, amely 5-6 milliárdba kerül majd.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden augusztus 20-áról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top