nlc.hu
Életmód

Párkapcsolat járvány után

Meglepő eredmény: jót tett a párkapcsolatainknak a karantén

Egy új tanulmány szerint a párok közelebb érzik egymáshoz magukat, mint valaha! Veletek is így van?

Egy új tanulmány szerint a párok közelebb érzik magukat egymáshoz, mint valaha a koronavírus krízisnek köszönhetően. A kutatásban résztvevők többsége azt nyilatkozta, a bezártság felmelegítette a párkapcsolataikat, és felfokozta azok intenzitását.

Meglepő eredmény: Jót tett a párkapcsolatainknak a karantén

Meglepő eredmény: Jót tett a párkapcsolatainknak a karantén, Fotó: Unsplash

A jelentést az eHarmony társkereső oldal tette közzé, hozzátéve, hogy az újonnan alakult párkapcsolatokban a felek gyorsabban, „turbófokozatban” tudnak elköteleződni a kijárási tilalmak alatt.

A kutatást az Egyesült Királyságban végezték 2000, 18 és 59 év közötti felnőttekkel, akiknek több mint 59 százaléka mondta azt, hogy a kapcsolatuk erősebb lett, mint a Covid-19 előtt volt, sőt 58 százalékuk abban a döntésében is megerősödött, hogy örökre partnerével maradna. Eközben 36 százalékuk, akik nemrég költöztek párjukhoz, úgy érezték, két hónap alatt kapcsolatuk mérföldköveit gyorsabban elérték, mint a pandémia előtti időkben. Sőt javult a köztük lévő kommunikáció (28%), a szex mennyisége (23%), a minőségi idő mennyisége (18%) – csak hogy néhány területet említsünk.

A meglepő eredmény valószínűleg annak köszönhető, hogy több volt az együtt töltött idő, és nem terelték el egymásról a figyelmet az olyan rutin tevékenységek, mint például a barátok meglátogatása.

A tanulmány készítői arra figyelmeztetnek, ne éljük meg katasztrófaként, ha a megtapasztalt intenzív érzéseink enyhülnek a lezárások után.

(via)

További cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top