Életmód

Elborzasztó: így nézel ki 25 év múlva, ha home office-ból dolgozod le az életed

Ijesztő illusztrációkat tett közzé egy álláshirdetésekkel foglalkozó ügynökség. Ismerd meg Susant.

Tízezrek váltak munkanélkülivé egyik pillanatról a másikra a koronavírus miatt Magyarországon is; a szerencsések dolgozhattak tovább, csak éppen otthonról. Ezt hívják középkori eredetű, ízes magyar kifejezéssel home office-nak. Hogy ez milyen egészségügyi kockázatokkal jár, arról írtunk mi is éppen eleget: elhízás, görnyedt tartás, ízületi panaszok, depresszió, elmagányosodás. Feltéve, ha az ember nem figyel a munka-mozgás-szórakozás egyensúlyra és hagyja, hogy szétessen a teste (és az élete).

Az otthonróldolgozás-szindróma persze nem pár hét alatt, hanem lassan fejti ki a hatását, és ezt most egy Directly Apply nevű fejvadászcég hatásosan illusztrálta is. Bemutatták nekünk ugyanis Susant, a 25 éve karanténban dolgozó nőt, aki – kissé eltúlozva, de még éppen életszerűen – az összes tünetet megmutatja nekünk. Borzalmas testtartás, jellegzetes számítógépnyak, beesett, bevörösödött szemek, zsírpárnák, sápadt bőr, ritkás haj. A részletekért erre tessék, a képeket pedig mutatjuk külön is.

Forrás: Directly Apply

Forrás: Directly Apply

Forrás: Directly Apply

Forrás: Directly Apply

Reméljük, Susan csak egy 3D-s illusztráció marad.

Home office az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top