Család

Itt a megoldás, ha mindig szétfolysz a home office-ban

Ha nehezen megy a koncentrálás, és nem vagy klausztrofóbiás, akkor ez a megoldás tetszeni fog.
home office, sátor

A home office eszményi dolog tud lenni. Első hallásra legalábbis a legtöbb embernek csábító az ötlet, hogy otthonról dolgozhat, de amikor hónapokig csináljuk, akkor bizony nem olyan könnyű mindig összeszedetten a munkára koncentrálni. Még annak sem, aki egyedül él, mert jó pizsamában, a kanapén elnyúlva püfölni a klaviatúrát, de azért időről időre elvonják a figyelmet a mosatlan edények, a háttérben szóló rádióműsor vagy éppen a szomszéd túl hangos tévéje. Nem is szólva a Netflixről vagy a Facebookról ugyebár.

És akkor még nem is beszéltünk azokról, akik családostul vannak most beszorítva a négy fal közé, és csak ábrándoznak egy pici személyes térről, ahol zavartalanul koncentrálhatnának a munkájukra.

Ezekre a problémákra hoztak egy elég meghökkentő megoldást – természetesen – a japánok. A pillanatok alatt felállítható kockasátort a lakás bármely sarkában elhelyezhetjük, egy szék és egy picike asztal pont elfér benne. Aztán ha némi magányra vágyunk, csak beköltözünk, magunkra húzzuk a cipzárt, és arccal a munka felé.

Alább egy oktatóvideó is van arról, miképp kell az oldaltáskányira összecsomagolható szerkezetből csinos kis vászonkuckót rittyenteni.

via

További hírek az nlc.-n home office témakörben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top