nlc.hu
Életmód

TikTok betiltás Amerikában

Az Egyesült Államok betiltaná a TikTokot

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere, Mike Pompeo jelentette be, hogy már keresik a megoldást, hogyan lehetne betiltani az országban a népszerű TikTok nevű kínai mobil applikációt.
TikTok - Fotó: Pixabay

Mike Pompeo az amerikai Fox News-nak adott hétfői interjújában beszélt arról, hogy az Egyesül Államok már keresi a módját, miként lehetne betiltani a náluk is tömegek által használt kínai mobilalkalmazást. Az USA külügyminisztere némi iróniával elmondta, csak azok töltsék le a TikTok-ot, akik szeretnék privát adataikat és egyéb információikat a Kínai Kommunista Párt kezébe adni.

A TikTok egyelőre nem reagált Pompeo kijelentéseire. Az viszont tudható, hogy az ügy hátterében az Egyesül Államok és Kína egyre feszültebb viszonya áll, elsősorban biztonságtechnológiai és kereskedelmi kérdések miatt.

Nem Pompeo az első amerikai politikus, aki nemzetbiztonsági kockázatnak, vagy egyenesen nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezi a TikTok-ot, azt állítva az alkalmazásról, hogy általa a kínai államhatalom gyűjt adatokat a felhasználókról. Bármi is legyen az igazság, és derüljön ki a jövőben, az egészen biztos, hogy a TikTok népszerűsége Kína határain túl is töretlen: csak az idei első negyedévben több mint 300 millióan töltötték le világszerte.

(via)

Addig is, míg be nem tiltják, néhány zseniális videó a TikTok-ról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top