nlc.hu
Szabadidő

Így kell TikTok videót készíteni

Kipróbálnád a TikTokot? Így készítsd el az első videódat 5 egyszerű lépésben

A TikTok már egyáltalán nem csak a tinédzserek terepe, ezért ha te kipróbálnád a legújabb közösségi alkalmazást, megmutatjuk, hogyan készítheted el az első videódat.

A TikTok eleinte arról szólt, hogy unatkozó tinédzserek ismert számokra táncoltak és tátikáztak. A néhány másodpercek videók most már nem csak erről szólnak, például kimeríthetetlen forrása a remek háztartási praktikáknak.

A szolgáltatásnak ma már több mint 800 millió aktív felhasználója van, és nemcsak a tizenévesek használják, hanem a celebek, influenszerek, márkák, anyukák és nagypapák is megjelentek a platformon. A TikTokra bárki regisztrálhat, mi pedig segítünk, hogyan készítsd el életed első TikTok-videóját!

1. Regisztrálj!

Miután letöltötted  a telefonodra a TikTok alkalmazást, azonnal láthatod a mások által feltöltött videókat. Ahhoz viszont, hogy te is megoszthass tartalmat, regisztrálnod kell. Válassz egy felhasználónevet, és tölts fel egy vagány profilképet.

2. Nyomd meg a + gombot!

Az applikáció nyitóképernyőjének alsó részén látni fogsz egy + jelet, amivel saját videókat készíthetsz, vagy feltölthetsz egy korábbi felvételt a galériából. Ehhez engedélyezned kell, hogy az alkalmazás használhassa a telefonod kameráját és mikrofonját.

TikTok alkalmazás használata

Ezen a részen böngészhetünk, a többi videó között. Követhetünk másokat, majd a + gomb segítségével készíthetünk saját felvételt.

3. Válassz zenét és effektet!

Ezután tudsz zenét, filtereket és interaktív effekteket választani, de beállíthatsz időzítőt is, ha nem akarod kézben tartani a telefont.

TikTok alkalmazás

Itt állíthatjuk be, hogy hány másodperces legyen a videónk, megállíthatjuk a felvételt, majd újra elindíthatjuk, szűrűt, zenét használhatunk… (forrás: nlc)

4. Indulhat a felvétel!

Ha mindez megvan, kezdődhet a felvétel, ami akár több snittből is állhat. Most már nem korlátozzák 15 másodpercben a videó hosszát, akár 60 másodpercet is lehet rögzíteni. Nagy különbség a többi applikációval szemben, hogy itt leállítható, majd később folytatható egy adott felvétel.

5. Dobd fel a videódat!

Ha kész a felvétel, jöhet a szerkesztés. Megváltoztathatod a zenét, beállíthatod a hangerőt, de további filtereket, feliratokat, matricákat pakolhatsz a videóra. Ha ez oké, adj címet, hashtageket, majd menj végig az adatvédelmi beállításokon. Ezután már posztolhatod is a videódat, ami megjelenik a TikTokon.

TikTok alkalmazás

A saját videóitokat is listázza a TikTok, ahol a lájkokat, követőket is megnézhetitek. (fotó: nlc)

Ez az 5 egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy elkészítsd és posztold az első TikTok-videódat. Utána pedig várhatod a lájkokat és kommenteket.

Ezektől a videóktól őrül meg a TikTok népe:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top