nlc.hu
Életmód

Átadták az M25-öst

Útszakasz átadás: mától Eger is elérhető autópályán

Átadták az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös autóutat, a két ütemben megépült, 19 kilométeres szakasz mintegy 50 milliárd forintba került.
Az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út átadóünnepségén Maklár közelében 2020. július 20-án. MTI/Komka Péter

Az egriek és a térség lakóinak évtizedes álma valósult meg a beruházással, hogy Eger mint megyeszékhely is bekapcsolódhatott végre a gyorsforgalmi úthálózatba. Az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös autóút átadásával hozzájárul a remények szerint a térség gazdasági fejlődéséhez, az idegenforgalom fellendüléséhez, emeli az ottani életminőséget, illetve biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a közúti közlekedést.

A beruházásnak köszönhetően rövidül a menetidő és javul a forgalombiztonság Eger és Budapest között. Emellett a térség településein csökken az áthaladó forgalom zaja, a környezet terhelése és a balesetveszély.

Négy éve 14 megyei jogú város volt elérhető négysávos úton, Egerrel ez a szám 18-ra bővült. Személygépkocsival 2021. január 1-ig díjmentesen használható M25-ös – írja az Infostart

Mindeközben a magyar utakon: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top