nlc.hu
Életmód

Koronavírus vakcina 2021

WHO: 2021 közepére lehet széles körben elérhető a koronavírus vakcina

Már jelenleg is több mint 20 oltóanyag van a klinikai tesztelés fázisában, és a WHO szerint ezek közül néhány nagy eséllyel be is fog válni. Ebből kiindulva jutottak arra a következtetésre, hogy 2021 közepére széles körben elérhető, koronavírus elleni oltóanyag áll majd rendelkezésre.
Koronavírus vakcina - Fotó: Getty

Szumija Szvaminatan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető indiai kutatóorvosa nyilatkozott legutóbb arról, hogy milyen koronavírus ellenes menetrend várható a közeljövőben, abból kifolyólag, hogy már jelenleg is 20-nál több vakcina van a klinikai tesztelés fázisában:

  • 2021 elejére elkészülnek a kutatási eredmények
  • 2021 közepére felfuttatható annyira a koronavírus elleni vakcina tömeggyártása, hogy az oltóanyag széles körben alkalmazható legyen

Közben a Sky News beszámolója szerint az SNG001 néven ismert kísérleti gyógyszer, amely asztmás és más krónikus légúti betegségekben szenvedő betegekre fejlesztettek ki, az esetek 79 százalékában a koronavírusos betegeknél is segített megállítania fertőzés terjedését a tüdőben.

(via MTI)

Mindeközben így áll most a koronavírusos megbetegedések aránya: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top